hotell i rom

I spåren på Änglar och Demoner på plats i Rom
En av världens bäst säljande författare är Dan Brown. Om du inte har läst hans bok ”Da Vinci Koden” eller sett filmen med Tom Hanks – så har du troligen hört talas om dem. En annan av hans böcker heter ”Änglar och Demoner” och har samma huvudkaraktär som i ”Da Vinci koden”, Robert Langdon. I denna bok måste han leta gamla ledtrådar i Roms renässansbyggnader för att förhindra att Vatikanen sprängs i luften.
Om du verkligen vill uppleva boken till fullo så finns det guidade turer i Rom på temat ”Änglar och Demoner” där du får följa den tur genom staden som Robert Langdon tar sig i boken. Men du kan ju också göra denna resa själv. Du skaffar dig ett exemplar av boken samt en turistkarta över Rom. Sedan prickar du in följande ställen och kan stanna till vid varje ställe och läsa boken på de platser den utspelar sig.
1. Sixtinska kapellet

2. Panteon

3. Santa Maria del Popolo

4. Petersplatsen, Vatikanen

5. Peterskyrkan

6. Santa Maria della Vittoria

7. Piazza Navona

8. Castel Sant’Angelo

Ett tips är att du tar ordentligt tid på dig i Rom och varvar ditt läsande med allmän förkovring i Rom och dess fascinerande historia. Om du går in på hotel-rom kan du leta dig fram till ett hotell som passar dina behov. Här finns en avancerad sökmotor där du bland annat kan söka på sevärdheter – så kommer de hotell upp som ligger närmst. Sedan kan du utgå från den prisnivå som passar dig. På så sätt kan du ta flera dagar på dig att gå igenom boken och dess olika stationer i staden.
Därmed har du en garanterat intensiv läsupplevelse – varvat med en riktigt avkopplande semester.

No related posts.