Att hitta bra presenter är alltid svårt.

Att hitta bra presenter är alltid svårt. Något som alltid brukar funka är dock spel. De bästa – och de mest prisvärda – hittar du i e-butiken Spelexperten. Här hittar du tusentals spel av alla de slag, och för alla åldrar. Ett av de allra mest populära spelen just nu är Kendama. Testa det du också! Hos Spelexperten hittar du Kendama i vacker design och till bra pris.

Kendama kan du spela själv eller i grupp. En viktig anledning till att spelet blir alltmer populärt är att det hjälper dig att öva en mängd färdigheter. För att bli en riktigt bra Kendama-spelare krävs en väl utvecklad koordination mellan öga och hand, något du har nytta av i en mängd sammanhang. Du behöver även snabbhet, koncentration och rörlighet. Bli en del av den snabbt växande Kendama-gemenskapen!

Redan under senmedeltiden fanns det spel – på olika ställen i världen – som påminner om dagens Kendama. I någon mening kan man säga att Kendama är ett spel som aldrig slutar utvecklas. Enligt det japanska Kendama-sällskapet – som officiellt fastställer spelets regler – finns idag 101 olika positioner eller rörelser som en spelare ska försöka behärska. Till dessa finns dessutom tusentals inofficiella övningar.

Vår tids Kendama har sitt ursprung i det så kallade ”Nichigetsuboro” som började spelas i områden i och omkring staden Hiroshima just före första världskrigets utbrott. Entreprenören Hamaji Egusa gjorde vissa förändringar av spelet och sökte 1920 ett patent för dessa. Snart började spelet spelas i japanska skolor. Efter en uppgång under 1920-talet tycks det ha fallit i glömska, men under 1960-talet återupptäcktes spelet, nu med vissa förändringar.

Handla ditt Kendama hos någon som kan spel. Vänd dig till Spelexperten. Förutom Kendama hittar du tusentals andra spel – för alla åldrar och alla sammanhang. Kendama är ett spel som aldrig känns gammalt. Det bygger på enkla principer, men det krävs talang och uthållighet för att bli en riktigt bra spelare. Utmana dig själv – spela Kendama!

No related posts.