Det är inte lätt att välja barnvagn.

Det är inte lätt att välja barnvagn. Idag finns det ett stort antal alternativ på marknaden. Tänk på att det oftast lönar sig att läsa på ordentligt innan man bestämmer sig. Genom att i lugn och ro gå igenom produktbeskrivningar, tester, kundomdömen och annat kan du spara mycket pengar. Dessutom minimerar du risken för obehagliga överraskningar.

Kolla med vänner och bekanta och hör vad de har att rekommendera. Nu finns det även gratis experthjälp att konsultera. På konsumentsidan test på barnvagnar hittar du en mängd råd och tips på vad du ska tänka på när det börjar bli dags att inhandla barnvagn.

Först och främst måste du ta ställning till vilken grundmodell som bäst svarar mot din familjs behov. Idag skiljer man till exempel mellan sulky, liggvagn, sittvagn tvillingvagn, duo och kombivagn. Vad som passar er bäst beror på en mängd faktorer, exempelvis barnets ålder, hur ni planerar att använda vagnen samt om ni har fler än ett barn som regelbundet måste skjutsas.

För de allra minsta är det liggvagn eller en så kallad kombinationsvagn som gäller. Se till att barnet ligger bekvämt och kan vila ryggen. Barn är ömtåliga och det är viktigt att vagnen inte är skev på något sätt. I så fall finns det risk att rygg och axlar tar skada. Se också till att det finns plats för sovpåse och extra filtar.

Med tiden övergår man vanligen till en modell som barnet kan sitta i och enkelt ta in intryck från den spännande omgivningen. För mer information om olika vagnmodeller, surfa in på www.barnvagnar.info.

No related posts.