Effektiv trappstädning

Precis som när det gäller städningen av andra områden, är trappstädningen lika viktig. En smutsig trappa kan fånga bakterier som kan orsaka sjukdomar och den kan också vara ett instrument som sprider smuts. Det är därför viktigt att rengöra trappan regelbundet, särskilt om den ligger i kommersiella lokaler. Den används då av en rad olika människor, och vissa har riktigt smutsiga skor med tuggummi och lera under. För att hålla din kommersiella trappa ren och fin hela tiden, kan du följa städguiden nedan:

Innan du börjar med städningen, ska du placera ut skyltar som anger att golvet är vått, både i toppen och på botten av trappan. Jag blev en gång själv offer för oansvarig trappstädning. Eftersom de inte hade satt upp en varningsskylt, så föll jag i trappan i min kusins hyreshus. Jag kan tacka min lyckliga stjärna för att jag inte bröt några ben.

Efter att du har placerat ut skyltar, ska du sopa trappan uppifrån och ned. Plocka upp löst skräp med en sopborste och skyffel. Använd en spackel för att skrapa bort tuggummi eller tjära från trappan som du sopar.

Rengör ledstängerna, trappstegen och kanterna med rengöringsmedel och en fuktig trasa. När trasan blir smutsig, ska den bytas ut mot en ren.

Moppa sedan trappan uppifrån och ner, men se till att pressa ur vattnet ur moppen ordentligt för att undvika olyckor.

Du vill kanske veta var du kan läsa mer om trappstädning? Du bör hitta vad du söker om du surfar in på www.trappstädning.biz.

No related posts.