Har du bestämt dig för att skaffa en läsplatta?

Har du bestämt dig för att skaffa en läsplatta? I så fall har du en del att fundera över. På bara några år har försäljningen tagit fart rejält och konkurrensen på marknaden är idag stenhård. Det finns ett stort antal prisvärda och intressanta modeller från en mängd tillverkare. Dessa har alla sina för- och nackdelar. Vissa läsplattor är nära knutna till specifika e-bokhandlare. De arbetar även med delvis olika textformat. Amazon Kindle-läsare använder sig av azw-formatet med Sony inriktat sina produkter på ett format som kallas bbeb. Surfa in på Läsplatta.eu. Vi håller koll på de senaste trenderna och hjälper dig hålla dig à jour.

Med den första generationens läsplattor var man som användare oftast tvungen att ladda ner e-böcker och annat via sin dator. Nya versioner är mer självständiga och idag kan du använda wifi när du handlar e-publikationer. Nya läsplattor väger endast omkring 200 gram och får plats med någonstans mellan 1500 och 2000 (beroende på hur långa de är). Numera är det dessutom mer eller mindre standard att läsplattan kan hantera externa minnen, antingen via en USB-port eller en kortläsare. Det är således inga problem att packa ner alla böcker du vill ha med på resan eller strandutflykten.

Utbudet av e-böcker ökar i snabb takt. Stora svenska e-bokhandlare som Adlibris, Bokus och Bokia erbjuder ett ständigt växande utbud av svenska och utländska titlar i digitalt format. Om du är intresserad av engelskspråkiga publikationer kan du även vända dig till e-butiker som www.ebooks.whsmith.co.uk, www.ebooks.com och www.waterstones.com/ebooks. Läs mer om läsplattans möjligheter på www.läsplatta.eu.

No related posts.