Konst och kultur är inte konstigt men väldigt kul.

I Sundsvall frodas kulturlivet. Med Kulturmagasinet som ett stabilt nav i regionens kulturella liv händer massor av kulturella evenemang och happenings för den kulturintresserade turisten eller Sundsvallsbon. En plats där du ständigt kan hitta nya konstnärer ställa ut är Galleriet VOX. Det ligger centralt, mittemot Kulturmagasinet och har som målsättning att forma ett rikt och varierat utställningsprogram. Det ska inte vara främmande för någon form av konstnärligt uttryck. Här kan yngre konstnärer möta lite äldre, mer etablerade i de ca 10 utställningar om året som galleriet arrangerar. VOX är ett konstnärsdrivet galleri där alla medlemmarna i föreningen påverkar inriktningen och deltar i det löpande, ideella arbetet.

Kommer du dit där på en torsdag kan det hända du kan hoppa in i deras Art After Work med överraskande inslag.  Galleriet WOX statade 2009 av Linda Aker. Hon tog kontakt med ateljégruppen LÄGDA – och andra intresserade – för att på så sätt kunna starta ett konstnärsdrivet galleri.
Så är du kulturintresserad och besöker Sundsvall så är detta ett självklart stopp. Du hittar även många andra intressanta och roliga kulturhändelser, både i staden och i regionen runt omkring. Ute på landsbygden lever kulturlivet minst lika rikt som inne i staden, med gallerier, konstgårdar och installationer. Vad sägs till exempel om en hel by där Troll sägs bo, som byggts och arrangerats av målaren Rolf Lidberg. Det finns även en mängd andra saker att hitta på i Sundsvall. Gå in på hotell-sundsvall.se och läs mer.

No related posts.