När du är klar på Miamis beach – besök Miami Beach

När du är klar på Miamis beach – besök Miami Beach
Det är lätt att förledas att tro att Miami Beach är staden Miamis strand. Men faktum är att Miami Beach är en helt egen stad. Den ligger 6 kilometer nordöst om Miami och har knappt 90 000 invånare. Men givetvis är Miami Beach en stad med fantastiska stränder och större delen av staden består faktiskt av stränder, hotell och bungalows för turister att koppla av i. Själva området som staden är beläget på är en avlång ö som ligger utanför Miami – vilket givetvis betyder att staden i stort sett bara är stränder – med viss bebyggelse i mitten. Alltså det ideala badparadiset. Miami Beach blev egen stad 1915 och har allt sedan dess räknats som en av USA:s främsta semesterorter. Kända personer som haft koppling till Miami Beach är bland andra maffiakungen Al Capone, affärsmannen Howard Hughes, tv-stjärnan Larry King och skådespelarna Jennifer Lopez och Mickey Rourke.
Utöver ett att stränderna är makalösa finns det i Miami Beach även många restauranger med uppmärksammat god mat samt många möjligheter till shopping.

Här finns som sagt mycket hotell och frågan för en turist är var du ska bo när du turistar här. Det första bästa är sällan det bästa. Därför bör du göra lite förarbete innan du bokar rum. På hotell Miami kan du få hjälp i ditt sökande. Framförallt finns här en sökmotor som du kan använda dig av. Genom att nyttja de olika sökfilterna kan du hitta ett hotell i den prisklass och med den standard som du önskar. Om din budget är begränsad finns det alternativ även för dig. I värsta fall kanske du till och med ska överväga att bo på fastlandet och åka ut till Miami Beach över dagen. En fördel med det är att du samtidigt får chans att se mycket annat av området – och inte bara det som presenteras ute på ön. Inne i Miami finns det djurparker, nöjespalats och intressanta stadsdelar som till exempel Little Havana där alla kubaner som kom hit efter Fidel Castros maktövertagande på Kuba slog sig ner.

No related posts.