Oslo Hotell

Det multikulturella Oslo erbjuder en världsstad
Oslo har en historia av att vara en ”lillebrorstad”. Under flera hundra år var Norge en del av Danmark och löd under kungahuset i Köpenhamn. Och knappt hade landet blivit fritt innan det var tvungna att ingå union med Sverige. Först 1905 blev de självständiga och Oslo blev åter Norges huvudstad. Först under namnet Kristiania – ett namn som den danske kungen Christian IV som återuppbyggde staden efter en omfattande brand – och från 1925 åter under namnet Oslo.
1954 stod Oslo värd för vinter-OS och blev äntligen en huvudstad att räkna med. Under 70-talet blev det stor internationell invandring vilket gör att Oslo idag är en multikulturell stad.
Inte minst i den nybyggda stadsdelen Grønland hittar man många restauranger och områden från världens alla hörn.
En intensiv Thailandupplevelse hittar du på restaurangen Yaya’s. Här har man försökt skapa en autentisk Thailandkänsla – och inte bara med maten. Här finns basthyddor, palmer och pikanta och färgglada plastmöbler att sitta och ligga i. Den sista autentiska touchen är att det då arrangeras små strömavbrott – för att känslan av Thailand ska bli komplett.
Priserna är mycket humana med huvudrätter runt 139 sek.
Vill du bo i samma anda i Oslo kan letandet bli lite klurigare. Men en god hjälp på vägen hittar du på hotell i Oslo. Här finns bland annat en sökmotor där du kan ta dig fram bland 106 olika hotell i staden. Med hjälp av detaljerade sökfilter kan du även här nå fram till lite med multikulturella boende. Dels kan du söka på olika områden av staden och dels får du en mycket tydlig överblick över hotell och vandrarhem och kan gå in och titta på deras speciella särprägel.
På www.hotell-oslo.se hittar du även en del artiklar om staden och hur du tar dig dit billigt.

No related posts.