Prag – staden på allas läppar

Prag – staden på allas läppar
Så har det varit länge och så kommer det nog förbli. Prag är en stad som fascinerat människor i sekler. Prag var ett populärt resmål redan på mitten av 1600-talet för Svenskar. Visserligen i egenskap av stad som Karl XII med sin armé ville inta och plundra – men ändå; de ville hemskt gärna göra det, gjorde det och fick med sig många värdefulla ting hem till drottning Kristina.
Idag är det kanske värdefulle minnen och upplevelser vi tar med oss. Och tips och råd och dela med oss till andra som vi vill skänka glädjen att uppleva Prag.
På nätet hittar man mycket information om Prag, även mycket från vanliga turister som delar med sig av sina upplevelser av staden:

”Rekommenderar att promenera över Karlsbron tidig morgon/förmiddag – annars fullt nära nog året om. Sätt er en stund i lugn och ro på Starometske Nam. (torget i gamla stan) och insup vyn av byggnaderna och hela inramningen, fantastiskt vackert! ”
/Pragbo

”Borgen Hradschin, där två kejserliga sändebud kastades ut genom ett fönster 1618. Lite söder om Prag ligger Tabor, känt från kyrkohistorien, dit jag fick åka och växla till mig tjeckiska pengar sedan jag blivit stoppad för fortkörning och de skulle ha pengar på platsen.”
/Lars Viberg

”Efter en underbar vecka i Prag i höstas avslutade jag med ett sista besök på Vaclavtorget för att lägga en ros vid monumentet på platsen där Jan Palach 1969 brände sig till döds i protest mot Sovjets inmarsch 1968. Jag lämnade Prag med vemod i hjärtat. Dit kommer jag att åka tillbaka!”
/Sten

Blir du sugen på att själv åka till Prag och uppleva detta – och kanske hitta egna smultronställen och upplevelser, kan du boka hotell redan nu via hotell-prag.se. Deras sökmotor för hotell är helt förträfflig!

No related posts.