Tips inför din resa till Budapest

Tips inför din resa till Budapest
Budapest är en fantastisk stad med mycket historia, kultur och shopping. Men innan du reser dit finns det några bra tips att ta med dig.

Att åka taxi i Budapest
Det är billigare att ringa efter en taxi än att stoppa en bil på gatan. Bilar med taxiskylt och klistermärke som saknar telefonnummer eller särskilt bolagsnamn är troligen svarttaxi och är benägna att lura dig.

Sjukvård i Budapest
Tag med dig det Europeiska sjukförsäkringskortet och ditt pass så har du samma rätt till sjukvård som i Sverige. Ungerska läkare håller hög standard.

Vattnet i Budapest
Vattnet i kranarna är drickbart. Om man ändå vill köpa på flaska är rosa kork utan kolsyra och blå kort med kolsyra.

Valuta i Budapest
Ungern har valutan Forint (HUF). För 100 HUF får du i Svenska kronor 3.33 (2011.06.01). I Budapest finns många växlingskontor som du rekommenderas att använda – eller att ta ut pengar direkt i automat via exempelvis VISA eller MasterCard. Växla aldrig dina pengar från någon direkt på gatan.

Hotell i Budapest
Det finns ett brett utbud av hotell i Budapest. Allt från billiga små krypin till riktiga lyxhotell. Vilket du väljer handlar mycket om vilken budget du har och vad du vill ha ut av din resa.
Du kan få hjälp att hitta ett hotell som passar dina förutsättningar via hotell-budapest. Här finns en mycket bra sökmotor för hotell i Budapest med ett detaljerat sökfilter. Du anger de önskemål du har på ditt boende och får en lista med de hotell som kan erbjuda detta.
På denna sida hittar du även en del information om hur du reser billigt och bra till Budapest.

Sevärdheter i Budapest
Budapest erbjuder väldigt många sevärdheter. En bra utgångspunkt är Slottsberget med Budaslotet och Hjältarnas torg.

No related posts.